A túrázás, természetjárás első élményeit szüleimmel és testvéreimmel való sok kirándulásból a Bakonyban szereztem.

Gyermekkoromban többször elmentünk Gézaházára, az ott üzemelő kulcsosházba és ott töltöttük a hétvégét. Sokat túráztunk (Csesznek, Cuha-völgy, Ördögárok), esténként pedig szalonnasütés és bográcsozás volt a program. Ennek a sok gyermekkori élménynek köszönhetem a túrázás és az erdei kirándulások szeretetét. Itt kezdtem megismerni a különféle növényeket, valamint a túrázáshoz elengedhetetlenül fontos turistajelzéseket és a térkép helyes értelmezését.

2002-ben neveztem be életem első teljesítménytúrájára és azóta is rendszeresen járok a különböző egyesületek által rendezett hosszabb-rövidebb túrákra Magyarországon.

Lehetőségem volt külföldön is szervezett túrán részt venni az Amerikai Egyesült Államokban (Eureka – Missouri állam). Az ottani cserkészcsapat egyik 3 napos gyalogtúráját teljesítettem. Ezenkívül lehetőségem adódott  Finnország és Erdély természeti kincseinek megismerésére is.

A természetjárást, túrázást mindenkinek ajánlom, mert csak így lehet felfedezni az egyes országok, tájegységek természeti szépségeit. Olyan helyekre is el lehet jutni, mely autóval nem megközelíthető. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a túra közben érezzük az „erdő illatát”, gyönyörködjünk a táj szépségeiben, és szerencsés esetben egy-egy állat (őz, szarvas, sas, stb.) megpillantását is.

Mivel az ember társas lény, ebből adódóan a megfelelő társaság kiválasztásával remek hangulatú erdei sétát, túrát tehetünk.

Hegyre fel!

 

 

Copyright © Fittkeszi 2018